Behandeling: Galtane oliebeits
€31,21

Behandeling: Galtane oliebeits

Galtane oliebeits
Langdurige bescherming en doorzichtig gekleurde bescherming van hout zowel buitens- als binnenshuis ...Meer informatie
  • Merk:Behandeling:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Stukprijs:€31,21 / Stuk


Galtane Oliebeits

 

Gallery's:

 

Omschrijving:

Langdurige bescherming en doorzichtig gekleurde afwerking van hout, zowel buitens- als binnenshuis (raamwerk, deuren, houtgeraamtes, gevelbekleding, tuinhuisjes, tuinhout, bijenkasten…). Wordt ook gebruikt om meubelen, speelgoed of parket te kleuren. Kleurloos (ref. 7010), Kleurloos anti-UV (ref. 7028) en Olm (ref. 7029) zijn voorbehouden voor gebruik binnenshuis.

Eigenschappen: 

Bescherming tegen fotodegradatie en klimatologische veroudering van buitenschrijnwerk.Voorkomt de degradatie van de lignine op het houtoppervlak tengevolge van vergrijzing,oppervlakkige scheurtjes, vervormingen… De verschillende oliebeitssoorten van Galtane zijn onderling mengbaar.

Samenstelling:

Op basis van natuurlijke hernieuwbare grondstoffen: sojaolie, lijnolie, kaolien, kiezelzuur, minerale pigmenten, isoparaffine zonder aromatische stoffen, dennenolie, lecithine, ricinusolie, kleisteen, loodvrije siccatieven (ijzer, mangaan). Conform de norm EN71/3 (kinderspeelgoed). VOS-gehalte: < 399g/l - Beitsen: Cat A/e grenswaarde EU: 400g/l 

Uitstoot: 

Uitstoot in de lucht binnenshuis: A+ ; volgens de ISO-16000-6/9-norm.

* De informatie is een weergave van de uitstoot in de lucht binnenshuis van

vluchtige stoffen die toxisch kunnen zijn bij inademing, op een schaal gaande van

C (sterke uitstoot) tot A+ (zeer zwakke uitstoot)

Belangrijke opmerking: in het algemeen garandeert de uitstoot van een product, zelfs met vermelding

“A+” noch de samenstelling, noch de natuurlijkheid van een product.

Gereedschap:

Beitsborstel, verfpistool, doek.

Voorbereiding: 

De ondergrond moet absorberend zijn, droog (<12% vochtigheid), zuiver, zonder stof en ontvet. Het materiaal mag niet chemisch behandeld zijn. Verwijder de oude lagen en resten was, vernis… die het resultaat negatief kunnen beïnvloeden. Het oppervlak zorgvuldig afschuren. Vergrijsd hout moet worden afgeschuurd tot het blanke hout zichtbaar wordt. Harshoudende en exotische houtsoorten ontvetten met alcohol. Op sterk absorberende houtsoorten eerst een eerst laag Impregnatie (ref. 4060) aanbrengen. De afwerking met oliebeits zal verschillen van de ene houtsoort tot de andere. Daarom is het altijd aangeraden om eerst een test uit te voeren op verschillende losse stukjes hout voor u op grote oppervlakken begint te werken. Het timmerwerk moet zodanig ontworpen zijn dat het water kan weglopen. De viscositeit van de beits kan worden aangepast met de Galtane verdunner, maximaal 10%.

Gebruiksaanwijzing:

Goed schudden vóór gebruik om de kleurstoffen goed te verspreiden ( > 1 minuut). Niet aanbrengen onder de 15°C. Twee of drie dunne lagen aanbrengen met een interval van 24 uur. In geval van nieuwe ramen dient de siliconen afdichting pas na de volledige droogtijd te worden aangebracht. Het hout is ideaal beschermd wanneer het oppervlak een gelijkmatige en satijnen glans vertoont.

Het is niet nodig een verhardende olie aan te brengen, enkel de beits is voldoende, behalve voor parket dat een beschermlaag nodig heeft. In dit geval dient u een fijne laag Verhardende olie aan te brengen (ref. 5050) na een droogtijd van 3 tot 4 dagen op 20°.

Om parket te kleuren, één, en slechts één dunne laag Galtane beits met een doek aanbrengen. Daarna Verhardende Olie (ref. 5050) aanbrengen in 1 fijne laag met een doek om het materiaal te beschermen. Wachten tot de beits volledig is opgedroogd (minimum 3 à 4 dagen op 20°C) vooraleer een andere laag Verhardende Olie aan te brengen(risico op ontbinding).

De porositeit van het hout kan de afwerking beïnvloeden. Bij gebruik buitenshuis moet de behandeling regelmatig herhaald worden. 3 Omwille van de bescherming van de gezondheid en het milieu hebben wij ervoor geopteerd om geen oppervlaktebiocide te gebruiken. Het gevolg hiervan is dat er buitenshuis kleine zwarte puntjes op het oppervlak kunnen verschijnen. Dit is niet schadelijk en kan makkelijk proper gemaakt worden met de Allesreiniger

Wij raden u aan alle vlakken van het hout te behandelen, de inkepingen goed te doordrenken en binnenshuis een bijkomende laag aan te brengen om vervorming van het hout te voorkomen. 

Droogtijd:

Droog na 24 uur op 20°C. Door de samenstelling op basis van natuurlijke plantaardige oliën en een oxidatie bij het drogen, kan er een typische geur ontstaan. Gelieve de ruimtes daarom voldoende te verluchten. Frisse en vochtige werkomstandigheden verlengen de droogtijd.

Rendement: 

Afhankelijk van de porositeit van de ondergrond: ongeveer 12 tot 15m²/liter

Voorzorgen en opslag: 

Laat doeken en werkkleren die in olie gedrenkt zijn plat en in open lucht opdrogen: risico op zelfontbranding. Koel, vorstvrij en donker bewaren. Wees waakzaam voor eventuele allergieën. Resten in een containerpark deponeren. Natuurlijke verven dienen ook buiten het bereik van kinderen bewaard te worden