KASTANJE

Gallery's:

 

Klik hier voor ons volledig aanbod en prijslijst (.pdf).

 

Omschrijving: (duurzaam kastanjehout)

Het hout van de tamme kastanje (Castanea sativa) is bijzonder taai, elastisch en duurzaam. Het hout van de tamme kastanje bevat zeer veel looistoffen (7 tot 10% op het drooggewicht) wat een mogelijke verklaring is voor het uitzonderlijke weerstandsvermogen tegen vocht en schimmels.

Onbehandeld kastanjehout is een uitstekend alternatief voor Europees naaldhout dat met CCA of andere chemische middelen verduurzaamd werd  én voor tropische houtsoorten. Koper-Chroom-Arsenaat (CCA) behoort volgens de richtlijnen van de Europese Gemeenschap tot de categorie “zeer giftig”. Vooral de opname via de huid van uitgeloogd arseen houdt een reëel kankerrisico in. Het gebruik van CCA houdt ook een vrij hoog risico in van toxiciteit voor hogere planten en nuttige dieren als de regenworm.

Zowel chemisch verduurzaamd naaldhout als de tropische houtsoorten mahonie en redwood behoren overeenkomstig het Hout-Vademecum tot duurzaamheidsklasse II. Net zoals onbehandeld hout van de tamme kastanje. Voor alle groenbeheerders, van tuiniers tot beheerders van natuurreservaten, is kastanjehout een aan te bevelen alternatief.

Bovendien is het hout van Castanea afkomstig uit de ecologiscg beheerde kastanjebossen van het “Parc Naturel Régional Périgord – Limousin”.

1 Producten