Kastanje: Post & Rail Fencing
€42,18

Kastanje: Post & Rail Fencing

Post & Rail Fencing - Domeinafsluiting ...Meer informatie
  • Merk:Kastanje:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Stukprijs:€42,18 / Stuk


Kastanje Post & Rail Fancing

 

Gallery's:

 

Omschrijving:

M=staat voor mortaises (gefreesde gaten)

Omdat ze zo robuust zijn en tegen een stootje kunnen worden in Engeland Post & Rail afsluitingen van oudsher gebruikt om paardenweiden en domeinen af te sluiten. Vandaar de nog steeds gebruikte Engelse naam “post and rail fencing” voor dit type afsluitingen.

De post is de steunpaal met gefreesde gaten waarin de rails, de eigenlijke barrière of liggers, passen. De rails worden gemaakt van massief gekloofd kastanje hout, de posts bestaan in een gekloofde en een gezaagde versie.

Post & Rail afsluitingen zijn perfect te combineren met onze weidepoorten en slagbomen.

Het hout van de tamme kastanje is zo duurzaam dat het zonder scheikundige behandeling buiten kan gebruikt worden. Het Houtvademecum classificeert onbehandeld kastanje hout in duurzaamheidsklasse II, net zoals chemisch behandeld naaldhout en de tropische houtsoorten mahonie en redwood.

 

Duurzaam Kastanje hout:

Het hout van de tamme kastanje (Castanea sativa) is bijzonder taai, elastisch en duurzaam. Het hout van de tamme kastanje bevat zeer veel looistoffen (7 tot 10% op het drooggewicht) wat een mogelijke verklaring is voor het uitzonderlijke weerstandsvermogen tegen vocht en schimmels.

Onbehandeld kastanje hout is een uitstekend alternatief voor Europees naaldhout dat met CCA of andere chemische middelen verduurzaamd werd  én voor tropische houtsoorten. Koper-Chroom-Arsenaat (CCA) behoort volgens de richtlijnen van de Europese Gemeenschap tot de categorie “zeer giftig”. Vooral de opname via de huid van uitgeloogd arseen houdt een reëel kankerrisico in. Het gebruik van CCA houdt ook een vrij hoog risico in van toxiciteit voor hogere planten en nuttige dieren als de regenworm.

Zowel chemisch verduurzaamd naaldhout als de tropische houtsoorten mahonie en redwood behoren overeenkomstig het Hout-Vademecum tot duurzaamheidsklasse II. Net zoals onbehandeld hout van de tamme kastanje. Voor alle groenbeheerders, van tuiniers tot beheerders van natuurreservaten, is kastanje hout een aan te bevelen alternatief.

Bovendien is het hout van Castanea afkomstig uit de ecologiscg beheerde kastanjebossen van het “Parc Naturel Régional Périgord – Limousin”.