Steigerhout: Gebruikt Steigerhout Stroken en Strips
€2,00

Steigerhout: Gebruikt Steigerhout Stroken en Strips

Gebruikt Steigerhout Stroken en Strips / Overschotten
planken zelf uit te kiezen, ...Meer informatie
  • Merk:Steigerhout:
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Stukprijs:€2,00 / Stuk


Gebruikt Steigerhout Stroken & Strips

 

Gallery's:

 

Omschrijving:

  • ideaal voor verstevigingen, wanden, vuilbakken, deurtjes...
  • stroken: dikte 1 a 2 cm, breedte 3-16 cm, lengte 100 a 250
  • stroken: dikte 3 a 5 cm, breedte 3-9 cm, lengte 100 a 235 

 

Houtsoort:

Steigerhout: robuust en karaktervol

Steigerhout is hout van de fijnspar, afkomstig uit noord- en midden Europa. Het is een robuuste, zachtgrijze houtsoort waardoor het zich perfect leent voor binnen- en buitenmeubels. 

De steigerdelen waarvan onze meubels vervaardigd worden, zijn gerecycleerd uit de bouwsector. Wij hergebruiken dus geen materiaal van havensteigers. 

De meubels worden volledig afgeschuurd (splintervrij) en onbehandeld geleverd. Behandeling is niet noodzakelijk, zelfs niet voor buitenmeubels. Indien u dat toch wenst, kan u kiezen uit oliën, lakken, waxen of beitsen. Aarzel ons niet te vragen naar bijkomend advies.

 

Op aanvraag:

  • eventueel zaagwerk dient tijdig doorgegeven te worden / prijs naargelang order.
  • Wenst u strips of stroken op maat, vraag een prijsofferte aan.
  • planken zelf uit te kiezen.
  • transport mogelijk. Prijs op aanvraag.

 

Houtsoort:

Het Nederlandse woord vuren is de genormeerde naam voor het hout van de fijnspar (Picea abies). Het wordt ook wel vurenhout genoemd.

In Nederland is vuren de meest gebruikte naaldhoutsoort, en daarmee de meest gebruikte houtsoort. Het is niet alleen makkelijk te bewerken maar ook relatief goedkoop.

De kleur van vuren is bleek tot witachtig geel met een zachte en grove tekening. Na langdurige blootstelling aan licht wordt het geelbruin. Om verkleuring tegen te gaan dient de houtsoort snel afgewerkt te worden. Er is geen opvallende harsgeur zoals bij grenen. Vuren is niet erg duurzaam: het kan slecht tegen vocht. Vuren is een relatief makkelijk te impregneren, te verven, te beitsen en af te lakken houtsoort. Dit kan uiteraard de duurzaamheid aanmerkelijk vergroten. Ook bij toepassing onder water blijft het lang goed (heipalen).

Vuren wordt vooral gebruikt in de bouw: kapconstructies, binnenkozijnen, stijl- en regelwerk etc. De fijnere kwaliteiten komen in aanmerking voor te verven binnentimmerwerk. Ook is vuren te vinden in boekenkasten en magazijnstellingen. Het wordt veel verkocht in doe-het-zelf-winkels en bouwmarkten: aangezien de mindere kwaliteiten veel noesten hebben, die er na droging uit kunnen vallen, is het voor bepaalde toepassingen wenselijk op uiterlijk te controleren.

Het hout wordt veelal geïmporteerd uit Scandinavië en het Baltische gebied (inclusief Rusland), maar ook uit Midden-Europa. Het kwalitatief beste hout komt uit wat koudere gebieden, waar de bomen trager groeien, met als gevolg fijnere groeiringen. Zeer fijnjarig (smalle groeiringen) vuren uit Midden-Europa wordt gebruikt in muziekinstrumentenbouw.