Palen geimpregneerd: Palen geimpregnreed 15x15cm
€95,00

Palen geimpregneerd: Palen geimpregnreed 15x15cm

Palen geimpregnreed 15x15cm ...Meer informatie


Palen Geimpregnreed 15x15cm

 

Gallery's:

 

Omschrijving:

Ideaal om te gebruiken als palen voor carports, tuinhuizen, ...

 

Afmetingen (LxBxD):

  • 400x15x15cm
  • 500x15x15cm

 

Extra Optie:

  • Eventueel zaagwerk dient tijdig doorgegeven te worden / prijs naargelang order. Klik hier
  • Planken zelf uit te kiezen. Klik hier
  • Transport mogelijk. Prijs op aanvraag. Klik hier
  • Voor grotere hoeveelheden, vraag ons een offerte op maat! Klik hier

 

Houtsoort:

Gemiddeld is naaldhout zachter dan het gemiddelde loofhout. Binnen zowel naaldhout en binnen loofhout komt een variatie in hardheid voor, waarbij het zachtste loofhout zachter is dan het zachtste naaldhout, en het hardste loofhout (veel) harder is dan het hardste naaldhout. Er zijn circa honderd keer zoveel soorten die loofhout leveren als soorten die naaldhout leveren, zodat de variatie in loofhout veel groter is. Zo is balsahout afkomstig van de loofboom Ochroma lagopus en dus "hardhout", maar balsahout is zeer zacht, terwijl hout van de venijnboom (Taxus baccata) en de moerasden (Pinus palustris) harder is dan het hout van veel loofbomen.

Het verschil tussen naaldhout en loofhout is herkenbaar aan verschillen in de celstructuur. In naaldhout komen geen houtvaten voor maar tracheïden voor het transport van water.

De hardheid van naaldhout hangt samen met de groeisnelheid en dus met het klimaat. Zo is grenen, het hout van de grove den, wanneer het afkomstig is uit gebieden met een gematigd klimaat zoals in Nederland wat zachter dan wanneer het afkomstig is uit de Scandinavische landen waar het langzamer gegroeid is.

Hardheid en duurzaamheid zijn twee verschillende dingen. Sommige naaldhoutsoorten zijn zeer duurzaam. In Nederland levert de lariks behoorlijk duurzaam hout. Het wordt onder andere gebruikt voor omheiningen, als bouwhout zowel binnen als buiten, en voor scheepsrompen.