Barnwood: Old Barnwood Kaukasus
€114,95

Barnwood: Old Barnwood Kaukasus

Old Barnwood Kaukasus
Decoratieve panelen gemaakt uit gevels van oude boerderijen en woningen in het Kaukasus gebergte.
Houtsoorten, Iep, Eik & Walnoot. 12% gedroogd - 2-zijdige keepverbinding ...Meer informatie
 • Merk:Barnwood:
 • Beschikbaarheid: Op voorraad
 • Stukprijs:€114,95 / Vierkante voet


Old Barnwood Kaukasus

 

Gallery's:

 

Omschrijving:

 • Old Barnwood Kaukasus Decoratieve panelen gemaakt uit gevels van oude boerderijen en woningen in het Kaukasus gebergte.
 • Houtsoorten, iep, eik en walnoot. Ideaal voor decoratieve wanden binnen te maken.
 • 12% gedroogd 2-zijdige keepverbinding Enkel op bestelling!

 

Afmetingen (LxBxD):

 • 210x60x2.5-3cm

 

Extra Optie:

 • Eventueel zaagwerk dient tijdig doorgegeven te worden / prijs naargelang order. Klik hier
 • Planken zelf uit te kiezen. Klik hier
 • Transport mogelijk. Prijs op aanvraag. Klik hier
 • Voor grotere hoeveelheden, vraag ons een offerte op maat! Klik hier

 

Houtsoort:

Iep (Ulmus),

ook bekend als olm, is een geslacht van loofbomen. De bladeren zijn veernervig en hebben een gezaagde of dubbelgezaagde bladrand. Ze lijken soms op de bladeren van de haagbeuk (Carpinus betulus). Iepenbladeren hebben echter in tegenstelling tot die van de haagbeuk een ongelijke bladvoet. De bloemen bloeien voordat de bladeren verschijnen. Het bloemdek is klein en groen, en de slippen zijn onderling vergroeid. Daarboven staan de meeldraden met paarse helmhokken, en de stamper. De zaden zijn afgeplat en hebben een brede gevleugelde rand.

Iepen groeien bij voorkeur op tamelijk voedselrijke, vochthoudende en kalkrijke grond.

In Nederland is tot de jaren '80 vooral de Hollandse iep veel aangeplant in de kustprovincies. Hij is goed tegen de enigszins zilte zeewind bestand. Tegenwoordig worden de vroege Nederlandse hybriden aangeplant, zoals Lobel, Clusius, Plantijn en Dodoens, maar nog meer worden de moderne hybriden zoals Columella, Pioneer, New Horizon, Rebona, Morton, Morton Glossy, Nanguen, Wanoux of Frontier aangeplant.

Op de schors van iepen kan een grote variatie aan korstmossen groeien.

Eik (Quercus)

Is een geslacht van loofbomen. Tot dit geslacht behoren zowel bladverliezende als groenblijvende bomen. Wanneer in het Nederlands over de eik gesproken wordt, gaat het meestal over de zomereik. Eikenhout wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In het algemeen is eikenhout sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

De eik is voor het voortbestaan vooral afhankelijk van de gaai en van de eekhoorn. Een eikel valt niet ver van de boom en kan onder het bladerdak van de boom niet uitgroeien. Hij is dus aangewezen op dieren om de eikel verder van de boom te verplaatsen. Eekhoorns begraven voorraden eikels voor de winter. Als een eekhoorn omkomt of de voorraad niet of onvolledig aanspreekt of vergeet, is dat een ideale plaats voor de eikels om te ontkiemen.

Eiken kunnen, als de omstandigheden goed zijn, gemakkelijk tweehonderd jaar oud worden. Een leeftijd van 500 - 900 jaar is mogelijk.

Walnoot (Juglans regia)

okkernoot of notelaar (Juglans regia) is een plant uit de okkernootfamilie (Juglandaceae). Omdat het geslacht Juglans eveneens walnoot heet, wordt deze soort voluit ook wel gewone walnoot of Perzische walnoot genoemd. Andere soorten die onder het geslacht Juglans vallen zijn bijvoorbeeld de witte walnoot en de zwarte walnoot.